Wat is het Guinness World Records boek 750x420 - Wat is het Guinness World Records boek?

Wat is het Guinness World Records boek?

Als je dit artikel leest, dan ben je hoogstwaarschijnlijk nét zo geïnteresseerd in wereld records als wij! De kans is groot dat jij al weleens gehoord hebt van Guinness World Records. Zo niet, dan is dit hét perfecte artikel om te lezen! Heb je al wel eens over deze organisatie gehoord, dan is dit óók het perfecte artikel om te lezen. Want wij leggen je uit waarom het Guinness World Records boek niet mag ontbreken in jouw boekenkast!

Wat is Guinness World Records?

Heb jij nog nooit eerder van Guinness World Records gehoord, dan geven we graag even een korte uitleg. Guinness is het bedrijf achter alle wereld records. Dat betekent dat dit bedrijf alle recordpogingen in de gaten houdt, en aanpassingen maakt wanneer een record is verbroken. Wil jij een wereld record vestigen? Dan zul je dus eerst contact moeten leggen met Guinness. Een recordpoging zonder professionele supervisie van dit bedrijf, geldt namelijk niet! Dit klinkt misschien streng, maar zo zorgt Guinness ervoor dat alle wereldrecords eerlijk worden behaald.

Wat is het Guinness World Records boek?

Nu je weet wat het bedrijf precies doet, wil je natuurlijk ook meer weten over alle wereld records die ze bijhouden. Gelukkig heeft Guinness dit heel makkelijk voor ons gemaakt. Ieder jaar brengen ze namelijk hun eigen boek op de markt. Dit boek heet ‘The Guinness Book Of World Records.’ Maak je geen zorgen want het boek heeft inmiddels ook een Nederlandse vertaling. In dit boek staan alle wereldrecorden beschreven. De namen van de recordhouders staan er ook bij. Je kunt je dus voorstellen dat dit een groot boek is, en ieder jaar alleen maar dikker word! Inmiddels zijn er zoveel records gevestigd dat ze niet meer allemaal in het boek kunnen worden geschreven. Daarom word er jaarlijks een selectie gemaakt.

Wat is het Guinness World Records boek 1 - Wat is het Guinness World Records boek?

De website

Ben jij op zoek naar een wereld record dat niet in het boek staat geschreven? Neem dan eens een kijkje op de website van Guinness. Hier vindt je namelijk veel meer informatie over wereld records, en kun je hoogstwaarschijnlijk ook het antwoord vinden op jouw vraag.